joi, 10 septembrie 2015

Ceahlăul a părăsit Cupa României după un meci care a avut de toate (prelungiri, penalty ratat de gazde și eliminarea lui Massela pentru dublu-galben)

Trebuie spus de la bun început că Ceahlăul a venit la Suceava să-și joace șansa și dacă nu intervenea greșeala copilărească a lui Masella din minutul 72 când s-a rupt echilibrul numeric poate că altul ar fi fost rezultatul de sub Areni.

Sucevenii o formație redutabilă pe teren propriu având în componență o serie de jucători cu experiență la nivelul ligii I precum Semeghin care avea să fie de altfel jucătorul meciului, Daniel Bălan, Ciobanu, Onciu, Enciu, Sandu, Vrabie sau Negru au început mai bine jocul reușind deschiderea scorului încă din minutul 7 prin juniorul Jitariuc după o pătrundere în careu urmată de un șut fără speranțe pentru Barna, aproape de vinclu.

Apoi  în minutul 25 gazdele au mai avut o oportunitate prin Sandu aflat în situație 1 la 1 cu portarul Barna, care l-a anticipat foarte bine și a reușit să-l blocheze atunci când atacantul sucevean a încercat un dribling în plus.

Treptat Ceahlăul a echilibrat jocul și putea obține egalarea prin Chitoșcă în minutul 30 când a executat foarte bine o lovitură liberă din partea dreaptă, mingea căzând în față porții și fiind respinsă în corner în ultimul moment de portarul sucevean.

După un joc echilibrat la mijlocul terenului, finalul reprizei a fost animat tot de gazde care au benficiat de un penalty obținut de Sandu în fața portarului Barna, însă Ceahlăul are noroc pentru că Enciu trage mult peste poartă și sucevenii intră cu avantaj minim la cabine.

După pauză Ceahlăul revine foarte bine în meci începe să pună probleme în atac, mijlocul câștigă tot mai multe baloane utile, iar raidurile pe flancuri ale lui Chitoșcă seamănă derută în tabăra oaspeților.

În minutul 62 se produce cea mai fumoasă fază a meciului pentru nemțeni. Juniorul Nedelcu câștigă un duel aerian, mingea ajunge la Chitoșcă, cel mai bun om al Ceahlăului la Suceava, care printr-o preluare de efect scoate 2 fundași din joc și apoi cu sânge rece are o execuție de mare fotbalist peste portarul gazdelor. 

Era minutul 62 și Ceahlăul reintra în meci. Apoi dominarea teritorială a Ceahlăului întreruptă din când în când de firave contraatacuri ale Rapidului, a fost fragmentată de o serie de schimbări și cartonașe galbene de ambele părți, care din păcate au sfârșit prost pentru Ceahlăul.

Deși a jucat în general bine, lipsa de experiență s-a văzut la apărătorul Ceahlăului Masella, care a primit în minutul 72 al doilea cartonaș galben după ce a lovit în minge după fluierul arbitrului împiedicând astfel repunerea rapidă a sucevenilor pentru o lovitură liberă acordată dintr-o zonă nepericuloasă de la mijlocul terenului.

Portarul sucevean Hantascu și-a salvat apoi echipa prin 2 intervenții foarte bune, la un șut pe colțul scurt lângă bară și apoi la o minge venită de pe partea stângă din lovitură liberă din minutul 89 când a scos de sub transversală.

În prelungiri soarta calificării în turul 6 al Cupei României avea să fie decisă încă din prima repriză .

Rămași în 10 oameni încă din min.72, Ceahlăul avea să cedeze în 2 minute (100 și 102) în urma unor acțiuni pe flancuri care au surprins si destabilizat apărarea nemțeană.

La scorul de 2-1 Semeghin centrează de pe stânga și Enciu reia cu capul fără marcaj, pentru ca la 2 minute mai târziu emoțiile sucevenilor aveau să fie risipite de Semeghin care a reluat tot cu capul de data aceasta după o centrare venită din dreapta a nou intratului Negru.

În a 2-a repriză de prelungiri Suceava nu a mai forțat iar Ceahlăul nu a mai putut și astfel s-a încheiat un meci spectaculos de Cupă a României în care am avut de toate: goluri frumoase, penalty ratat de gazde, eliminare la Ceahlăul, un public inimos și numeros în tribune, înclusiv cele 2 galerii: una inimoasă și gălăgioasă a gazdelor care au încurajat echipa Sucevei pe toată durata meciului dar și una a nemțenilor formată din 8 suporteri.

Datele tehnice:

Rapid CFR Suceava: (1-4-4-2)

Hânțescu - Balan, Tautianu, Ciobanu, Semeghin - Jitariuc, Onciu, Sfrijan, Golofca - Sandu, Enciu

Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Au mai intrat: Vrabie în locul lui Golofca în min.64, Negru în locul lui Sandu în min.66, Aerioaiei în min.90 în locul lui Tautianu

Cartonașe galbene: Bălan min.85


Ceahlăul:(1-4-2-3-1)

Barna - Stahie, Masella, Cazan, Călin - Gorea, Tăbăcariu- Popadiuc, Ștefănescu, Chitoșcă - Nedelcu

Antrenor: Costel Ilie

Au mai intrat: Pintilie în locul lui Gorea-min.59, Margină în locul lui Popadiuc-min.64 și Gheorghiu în locul lui Ștefănescu în min.73.

Cartonașe galbene: Stahie -50, Masella 54 și 72, Cazan-72

Arbitri: A. Codrea Cristian - Baia Mare, A1 - Lucaci Cristian Nicolae - Baia Mare, A2 -Despa Radu - Baia Mare

Spectatori: 2000
Temperatura: 15 grade

Galerie Foto:


















































































































































































Imagini de la conferința de presă și linkul pentru formatul video:





https://youtu.be/kkyhkdc4kTM


Rezumatul meciului în format video:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a, play-out | Pentru Bogdan Bacalu accidentarea de la Mioveni din partida cu CFC Argeș a pus capăt sezonului. Verdictul crunt al medicilor, unde va fi operat și situația lui contractuală cu clubul de sub Pietricica

  Accidentarea survenită în tabăra nemțenilor în ultimul joc din turneul play-out de la Mioveni din confruntarea cu CFC Argeș a fundașului l...