joi, 24 martie 2016

Suntem vii!

Miercuri pe o vreme rece și o ploaie măruntă care avea să se transforme spre seară în ninsoare, Ceahlăul și Oțelul își jucau ultima șansă de a prinde turneul play-out din aprilie si mai. 

Ambele formații aflate în insolvență, cu probleme financiare recunoscute și asumate de actualele conduceri își legau ultimele speranțe de supraviețuire în plan sportiv de meciul de la Piatra Neamț.

Sosiți în ziua meciului băieții lui Stelian Bordieanu aflat în stare de suspendare (a luat loc în tribună)
au făcut o partidă curajoasă, au ieșit la joc, au avut ocazii, chiar și la 0-0, însă determinarea, hotărârea și de ce nu plusul de experiență și valoare a băieților lui Stefano Maccoppi și-au spus până la urmă cuvântul, victoria Ceahlăului fiind absolut meritată chiar și la acest scor.

Pe un teren aflat în condiții bune de joc, în ciuda condițiilor atmosferice de la ora jocului, ambele formații au pasat mult, Ceahlăul având o posesie superioară, nu întodeauna eficientă, însă spre deosebire de meciul anterior de pe teren propriu cu Rapid CFR Suceava, jucătorii nemțeni și-au pus în valoare o armă recomandată pe o suprafață umedă: șutul de la distanță.

Margină cel mai bun om al Ceahlăului în partida de ieri a fost la originea celor 3 reușite pentru nemțeni.

În minutul 26 a deschis scorul printr-o execuție fără speranțe pentru Vădeanu cu un șut la colțul lung de la 25 metri ușor lateral stânga.

Apoi în minutul 70, tot în urma unei lovituri libere, ca urmare a unei combinații care a avut rolul de a elimina zidul, Margină a șutat puternic de la distanță, portarul Oțelului nu a putut respinge decât până la Bleda-Rodriguez care atent, pe fază, a înscris primul său gol pentru Ceahlăul.

Tot primul gol pentru Ceahlăul avea să îl reușească și tănărul Lupei intrat în repriza a 2-a în locul excelentului Marian Drăghiceanu, aceasta reușind să marcheze din apropiere cu capul o centrare din partea dreaptă a aceluiasi Alex. Margină.

Ocazii importante pentru Ceahlăul au mai avut Bleda, Hidalgo, Drăghiceanu, Bamba (aflat la al 2-lea meci ca titular), Margină și Mitrofan însă trebuie spus că majoritatea dintre acestea au fost la scorul de 0-0, atunci când presiunea nemțeană asupra careului gălățean a fost ridicată.

De partea cealaltă Oțelul a avut și ea șansele sale. Codreanu imprecis în situație singur cu Barna sau Toma în repriza secundă care a șutat prea moale”, iar fundașii nemțeni au respins în corner din apropierea liniei porții au reprezentat cele mai mai clare amenințări la poarta Ceahlăului.  

La finalul partidei stările de spirit erau diferite în cele 2 tabere.

Oaspeții de la Galați ce urmează a evolua etapa următoare pe teren propriu cu Rapid, erau conștienți că șansele lor de a evita retrogradarea directă sunt acum minime. În vreme ce la Ceahlăul, există speranțe ca formația să mai adune puncte în cele 2 etape rămase de disputat din sezonul regular cu ACS Berceni în deplasare și CS Balotești pe teren propriu.

Pe tunelul de intrare în stadion, la ușa vestiarelor celor 2 formații un grup de copii ce au încurajat pe toată durata meciului formația Ceahlăul la tribuna 2-a, așteptau cuminți ieșirea favoriților de la vestiare pentru autografe și selfie-uri cu idolii lor, semn că fotbalul are viitor la Piatra Neamț. 


Tinerii, copiii au dat semnalul...poate că la meciul următor cu Baloteștiul de pe teren propriu, exemplul lor va fi urmat și de alți suporteri, admiratori și susținători ai Ceahlăului.


Ceahlăul nu moare...miercuri 23 martie la orele 17.00 pe Borzoghean am demonstrat că SUNTEM VII!  


CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ - OŢELUL GALAŢI 3-0 (1-0)

Arbitru: Cristian Codrea (Baia Mare); Asistenţi: Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj-Napoca) şi Marius Bălan (Dej).

Ceahlăul: Barna (cpt) - Cerra, Castells Ortega, Napoli, Mitrofan (88 Amariei) - V.Călin - Hidalgo, Drăghiceanu (66 Lupei), Margină - Bamba (82 Tăbăcariu), Bleda Rodriguez

Oţelul: Vădeanu - R. Oprea, Iorguş (83 Strelțov), C. Maftei, Ciurea (cpt.) - I. Codreanu, I. Chiriac (79 Lepadatu) - Fl. Toma (76 Cristof), Sefer, M. Blănaru - Perju

Au marcat:

Margină (26, șut de la 25 m, ușor lateral stânga la colțul lung), 1-0 Ceahlăul

Bleda Rodriguez (șut din apropiere, după o lovitură liberă cu schemă finalizată cu un șut puternic a lui Margină pe care portarul Vădeanu l-a respins pana la Bleda); 2-0 Ceahlăul

Lupei (finalizează cu capul excelenta centrare din flanc a aceluiasi Margină); 3-0 Ceahlăul

jucătorul meciului: Alexandru Margină
Link-ul rezumatului: https://youtu.be/iUwLyvwqpcQ

Galerie Foto:


































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal - PROGRAM | Când încep competițiile de seniori și juniori în sezonul 2024-2025

  Comitetul Executiv al FRF a aprobat miercuri, 24 aprilie, calendarul competițiilor FRF în sezonul v iitor , ediția 2024-2025. Acestea sunt...